Wat is elektrisch ontharen?

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven. Door het toedienen van een stroomstootje wordt het haarzakje vernietigd waardoor er geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar kunnen bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

 

Behandelperiode
Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter. 

Belangrijk om te weten:

Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijden nodig hebben om weer aan te groeien:

- diep, stug haar

- normaal haar

- ondiep haar

 

Dit betekent dat u eigenlijk pas twee maanden na de behandeling kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat dit u niet verontrusten en trek beslist zelf niets meer uit!

: 5 tot   6 weken

: 6 tot   9 weken

: 8 tot 10 weken